Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Богданівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04365230) був реорганізований і увійшов до складу Суботцівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

УВАГА !!!

УВАГА!!!

Про запобігання негативному впливу пестицидів

Розпочався сезон обробок пестицидами і агрохімікатами посівів сільськогосподарських культур та надходження звернень від населення про погіршення їхнього самопочуття, загибель бджіл і посівів сільгоспкультур на суміжних ділянках.

У зв'язку з цим необхідне чітке дотримання вимог під час застосування засобів захисту рослин, визначених Законами України "Про захист рослин", "Про пестициди та агрохімікати", Державними санітарними правилами 8.811.2.001-98 "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві" та "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні".

Ключовим аспектом захисту рослин є обґрунтованість хімічного захисту. Обробка посівів та інших об'єктів повинна проводитися тільки після попереднього обстеження посівів сільськогосподарських культур агрономом із захисту рослин та встановлення доцільності проведення хімічного обробітку, тобто коли чисельність шкідливих організмів перевищує економічний поріг шкодочинності.

Не менш важливим є вибір препарату - для хімічного захисту рослин повинні застосовуватись тільки ті пестициди, які зареєстровані та дозволені "Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні". Ні в якому разі не можна застосовувати сумнівні препарати - тільки оригінальні засоби захисту рослин. Норма витрат препарату також має відповідати рекомендованій.

Санітарно-захисна зона між оброблюваним об'єктом та жилими приміщеннями повинна бути при наземному обприскуванні не менше 300 метрів, при авіаційному - 1000 метрів.

Ще одне важливе правило для сільгоспвиробників - повідомлення населення (через сільські ради) про обприскування. З метою запобігання отруєнням людей пестицидами згідно з розділом 6. п.6.1. пп 6.1.7. ДСанПіН 8.8.1.2.001-98 попередньо, але не менш ніж за 2 доби перед початком проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів, а також бджолярів про місця, строки і методи застосування пестицидів.

З метою охорони бджіл обробку сільгоспугідь необхідно проводити в ранні ранкові та вечірні години, використовуючи для обприскування наземну апаратуру, при цьому пасіки слід вивезти не менше ніж на 5 км від поля, де проводиться обробка, або ізолювати бджіл.

Для уникнення конфліктних ситуацій бджолярі зі свого боку повинні також дотримуватись певних вимог - реєструвати свої пасіки та повідомляти про їх переміщення.

Забороняється проводити хімічні обробки садів та сільськогосподарських  культур у період цвітіння.

Усі роботи з пестицидами проводяться в ранкові і вечірні години в тиху безвітряну погоду. В похмурі і прохолодні дні допускається, як виняток, проведення обприскування в денний час.

При чіткому дотриманні регламентів застосування пестицидів, виконанні вимог санітарних правил забезпечується не тільки захист рослин від шкідників, хвороб та бур'янів, але й охорона здоров'я населення і довкілля.

У разі необхідності отримання додаткової інформації або консультації з питань захисту рослин звертайтесь до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за адресою м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, каб.310, 303, 304, за телефонами (0522) 32-12-97, 32-12-64. За консультаціями з питань безпечного поводження з пестицидами, дотримання вимог державних санітарних правил звертайтеся за вказаною вище адресою, каб. 416, телефон (0522) 32-26-23.

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *